A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program megvalósításában kulcsszerepet játszanak azok az anyaországi és külhoni, döntően magyar tulajdonban álló malmok, amelyek túlnyomórészt adományként, térítésmentesen végzik el a gazdák által felajánlott gabona őrlését. Emellett esetenként gyűjtőpontként, tárolókapacitásukat rendelkezésre bocsátva, illetve a lisztadományok mennyiségét kiegészítve járulnak hozzá a jótékonysági kezdeményezés sikeréhez, öregbítve egyúttal a nagymúltú magyar malomipar hírnevét.

Júlia Malom

A kunszállási Júlia Malom 2004-ben alakult, főtevékenysége: gabona és olajos magvak őrlése. Jelenleg több mint 50 alkalmazottat foglalkoztat, a Magyarok Kenyere programnak évek óta fontos közreműködője Bács-Kiskun megyében, telephelye búzagyűjtő napoknak is otthont adott.

Felsőbácskai Műmalom Malomipari Kft.

A jánoshalmai malomipari vállalkozás a program Bács-Kiskun megyei lebonyolításának másik igen jelentős szereplője, hosszú ideje gyűjtőpontként is működik, aholé a gazdálkodók leadhatják búzaadományaikat. Lisztet és egyéb malomipari termékeket állít elő, magas minőségben.

Szatmári Malom Kft.

A Szatmári Cégcsoport több mint 20 éve a magyar gazdasági élet meghatározó szereplője. Különféle iparágakban működő társaságokat egyesít, 100%-ban magyar tulajdonú. A Szatmári Malom Kft. 1993-tól piaci szereplő, 900 tonna/nap kapacitással rendelkezik, négy malomüzemének adottságai révén kiváló minőségben szolgálja ki a sütőipart és az élelmiszerkereskedelmet. A Magyarok Kenyere program adományai a tótkomlósi üzemben, a veszprém-kádártai telephelyen, illetve Jászberényben kerülnek feldolgozásra.

Goodmills Magyarország Kft.

A GoodMills Magyarország Malomipari Kft. Magyarország piacvezető malomipari őrlemény-előállítója és -forgalmazója. Székhelye az 1904 óta működő komáromi malom tőszomszédságában található, az országos lefedettséget a Baján, Csornán, Komáromban és Tiszapalkonyán található malmok biztosítják, melyek közül az utóbbi három üzem a Magyarok Kenyere program lebonyolításában is közreműködik. A cég modern és nemzetközi léptékű üzleti filozófiáját a helyi piacon megszerzett szaktudásra és sok évtizedes malomipari szakértelemre építi. A termelőkkel hosszú távú és szoros együttműködésen alapuló kapcsolatot ápol, így biztosítja a folyamatosan kiemelkedő minőségű alapanyag-ellátást, az élvonalbeli műszaki háttér pedig ugyanilyen garanciát  jelent a termékek, a dinamikusan fejlődő márkák tekintetében.

Kunszetmártoni Malomüzem

A malmot 1910-ben Cseuz Kálmán egyszerű szatócsbolt-tulajdonos alapította a helyi kereskedők, földbirtokosok tőkéjének bevonásával. Az alapító mellett társak voltak Berta Gyula, Berta József és Dávid Sándor. A kunszentmártoni liszt két évtized leforgása alatt a híres alföldi lisztek közé lépett elő, a malom kiemelkedő színvonalon üzemelt, az 1950-es államosítás után is egészen 1988-ig jelentős átalakítás nélkül. A kétéves rekonstrukciós munkák után az őrlési kapacitás 72 t/napra emelkedett. A gyártás alapjául szolgáló búzát a kunszentmártoni térségből, helyi és térségi termelőktől szerzik be. Üzlet- és minőség-politikája fókuszában a vevő, az egyenletesen jó minőség garantálása és a hagyományok megőrzése áll, amely a piaci pozíció folyamatos erősítésének biztosítéka.

Aranka Malom Kft.

A cég 2017. novemberében kezdte meg működését, 100% magyar tulajdonban lévő vállalkozás, amely nemcsak a több mint 120 éve épült bicskei malom nevét adta vissza, hanem számos új munkalehetőséget is biztosít a térségben élők számára. 1895-ös alapítása óta az Aranka Malom többszöri átalakításon ment át, államosították, majd újra privatizálták. Teljes technikai korszerűsítésének köszönhetően mára a hazai élelmiszeripar egyik kiemelkedő tagjává vált. Az üzem tradicionális értékek mentén, de modern technológiával működik, napi őrlési teljesítménye 170 tonna búza. A malom kiemelt figyelmet fordít a magas minőség fenntartására, munkatársai tapasztalt szakemberek, akik folyamatosan fejlesztik ismereteiket a modern táplálkozási elvárásoknak megfelelően.

Hajdú Gabona Zrt.

A Csiha-malom már építése idején, 1942-ben is Magyarország egyik legkorszerűbb műmalma, a megye, sőt az ország egy különleges büszkesége. Az ipari objektum a város több pontjáról már messziről érzékelhető. A ma is működő, jelentős létesítményt Csiha Győző építette, aki a viharos 20. században kemény hittel, egyenes gerinccel, bámulatos szaktudással és emberségével maradandó ipari és műszaki értéket teremtett. A létesítmény csaknem nyolc évtizede biztosítja a mindennapi betevőnkhöz az értékes lisztet. Az a háziasszony, aki egyszer találkozott és felhasználása során elégedett volt a Hajdú liszttel, a későbbiekben kereste. Az 1990-es évek elejére tehető a csikós logó megjelenése, amely szimbolizálja a hajdúsági, hortobágyi jelleget. A Hajdú lisztcsalád számos hazai és nemzetközi díjjal dicsekedhet, a Hajdú Gabona zRt. ezt a hagyományt viszi tovább, garantálva ma is a világszínvonalú lisztminőséget. A malmok mindig több fajta búza keverékét őrlik, a piacot mindig pihent liszttel szolgálják ki. A cég képes gyorsan reagálni a piac változásaira, amely nagyon fontos a termékek polcon maradásához.

Egri Malom Zrt.

A cég főtevékenysége gabona és olajos magvak őrlése, liszt és egyéb malomipari termékek előállítása. Az 1993-ban alakult társaság jelenleg 21 alkalmazottjával folyamatosan törekszik a termékei iránt érdeklődő fogyasztók, pékek, a boltok magas színvonalú kiszolgálására az igény szerinti lisztekkel. Ehhez nyújt jó alapot a beszerzési háttér, amely garantálja, hogy mindig elegendő mennyiségű és jó minőségű malmi búza áll rendelkezésre. A cég a Magyarok Kenyere program hagyományos közreműködője és segítője, megyei eseményeinek rendszeres résztvevője.

Szécsény Mill Kft.

Nógrád megye egyetlen malma, a Szécsény Mill Kft. üzeme biztosítja a megyében összegyűlt búzaadományok feldolgozását. A2014 óta működő malom a sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően európai mércével mérve is komoly szereplő a piacon. A malom kapacitása 24 órás műszakban 72 tonna, a dolgozók száma 25 fő, több mint 30 féle terméket állítanak elő. A speciális lisztfélékből az ország más malmai is vásárolnak tőlük. A liszt nyolc-tíz napig marad náluk utóérlelésen, csak ezután kerül a pékségekbe, üzletekbe.

Teréz Malom Kft.

A 2007 óta működő malomipari vállalkozás a program Pest megyei partnere, e minőségében a térségi adományok térítésmentes megőrlését biztosítja. Mindemellett kereskedelmi forgalmazásra állít elő lisztet, búzadarát és további malomipari termékeket Tápiógyörgyén.

HM-MILL Gabonafeldolgozó Kft.

Somogy megye egyetlen üzemelő malmaként kapta meg az Örökségünk – Somogyország Kincse címet a Barcsi Malom, amelynek napi kapacitása körülbelül 10-15 tonna között mozog. Az üzem elsősorban prémium kategória előállításával foglalkozik, a tömegtermelésre nem alkalmas a technológiai háttere. Mivel ugyanakkor az ország nagy részén egyre inkább keresik a kézműves jellegű termékeket, ebből értékesíti a legtöbbet. A Magyarok Kenyere program keretében évek óta biztosítja a Somogy megyei gazdák felajánlásának nyomán összegyűlt búza megőrlését.

Nyírség-Hasso Sütőipari és Gabonaipari Kft.

A Nyírség Sütőipar Kft. és a HASSO Malomipari és Gabonaforgalmi Kft. egyesülésével jött lére 1997-ben, 100%-ban magyar tulajdonú, központja Nyíregyházán található. Az egyesülés után a jogelődök tevékenységét összevonták, és továbbfejlesztve, bővítve folytatták. A társaság mára már 12 cégben meglévő érdekeltségeiből álló cégcsoport, amely a malomipari tevékenység mellett mezőgazdasági integrációval és inputanyag kereskedelemmel, gabona felvásárlással és nagykereskedelemmel, valamint pékáruk és fagyasztott termékek kereskedelmével is foglalkozik. A malmi divízió a cégcsoport mellett a külső piacok igényeit is magas színvonalon elégíti ki Baktalórántházán, 95 tonna/nap kapacitással. Ezen túl a cég végzi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összegyűlt Magyarok Kenyere adományok feldolgozását is

GOF Hungary Kft.

A Magyarok Kenyere A kizárólagosan magyar tulajdonban lévő GOF Hungary Kft. 2004-ben mezőgazdasági termelői – értékesítő szervezetként jött létre. A tagok mind termőfölddel rendelkező termelők vagy mezőgazdasági termelőtevékenységet végző gazdasági társaságok. A GOF Hungary Kft. négy üzletága nyíregyházi és dunaföldvári telephelyeken működnek. A dunaföldvári malom 140 éves múltra tekint vissza, jelenlegi felöntési kapacitása 240 t/nap, mely éves szinten 45-50 ezer tonna búza őrlését biztosítja. Az üzletág biztonságos, kiegyensúlyozott működéséhez szorosan kapcsolódik a Barota pusztai telephely, mely 50 ezer tonna áru tárolására alkalmas. A dunaföldvári malom búza tranzit készletének tárolásán túl, a tároló telephely teljeskörű logisztikai szolgáltatást tud nyújtani partnerei számára.

A malomipari tevékenység mellett a GOF inputanyag kereskedelemmel, mezőgazdasági integrációval, gabona felvásárlással és nagykereskedelemmel is foglalkozik. A cég irányítása és központja a Nyíregyházi Ipari Parkban található. Itt épült fel Magyarország első gluténmentes zabfeldolgozó üzeme, mely 2019-ben kezdte meg termelését és a legkorszerűbb technológiával rendelkezik.

Celldömölki Malom Kft.

A Vas megyében működő Kft. hitvallása szerint a búzaliszt alapvetően egy eszköz, hiszen senki nem jó minőségű lisztet akar venni, hanem jó kenyeret sütni. Éppen ezért az üzleti és társadalmi partnerek céljait kell szem előtt tartani, és a magas minőségben előállított lisztet úgy kell szolgáltatásba csomagolni, hogy az hozzájáruljon ezeknek a céloknak az eléréséhez, azaz a jó termék mellett pontos logisztikát, minimális adminisztrációt, közvetlen kapcsolattartást kell nyújtani mind a nagyobb pékségek, mind a kézműves termékekkel foglalkozó pékségek, mind akár a webshopos vásárlók részére. A  30, szakmailag kvalifikált és tapasztalt munkavállalót foglalkoztató vállalkozás helyi termelő partnerektől szerzi be az alapanyagot. Számos kiemelkedően sikeres pékséget tudhat rendszeres vásárlói között.

Zala-Cereália Kft.

A cég 1994-ben kezdte meg tevékenységét, belföldi magánszemélyek, illetve szövetkezetek tulajdonában van. Tevékenységét két fő ágazat – malmi őrlés, illetve takarmánygyártás – határozza meg. A gabonaipart ért kihívások eredményeként a zalai malomipari cégek közül egyedül maradt talpon. A malomüzem három műszakban, napi 70 tonna búzát megőrölve állítja elő a Tüskeszetpéteri lisztet, amely amellett, hogy komoly értéket hordozó márkanév a piacon, 2019 óta a Zala Megyei Értéktár része is. Az üzem technikai felújítása 1990-ben történt meg, alapanyagként teljes egészében hazai, környékbeli búzát dolgoz fel, ahogy évek óta a Magyarok Kenyere programban is a zalai termelők adományait gyűjti és őrli meg. A minőséget tömegtermékek esetében is fontosnak tartja, amit tevékenysége során megalkuvás nélkül képvisel.