Sombereki Búzagyűjtő nap

2021. július 30.-án tartották a Baranyai megyei Búzagyűjtő Napot, melyen a beszédek mellett hagyományőrző előadásokat is hallhattunk. a felvidéki dalkör jóvoltából. Az ünnepélyes megnyitót Rittlinger József, a NAK Baranya megyei Szerveztének elnöke mondta el. Elnök Úr beszédét követően, Dr. Őri László, a Baranya megyei Közgyűlés Elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és megköszönte a megyei összefogást a gazdálkodók körében.
Dr. Őri Lászlót, Dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára követte, aki elmondta, hogy az összegyűjtött és megőrölt búzából, számos szegény sorsú családnak, gyermekotthonnak és határon túli intézménynek is jut az asztalára, melynek köszönhetően, senki nem marad liszt és kenyér nélkül. A beszédek és előadások mellett, két gazdálkodó is megjelent a rendezvényen, akik saját termékeik kóstoltatásával népszerűsítették a hazai termék fontosságát. Apró István házi sajtokat, a Reith családi méhészet pedig számos mézfajtát mutatott és kóstoltatott a jelenlévőkkel.
A színes programokat egy közös ebéd zárta, mely alkalmával Horváth Béla dinnyetermelő dinnyéit is megkóstolhattuk, melyet a rendezvényre ajánlott fel.

Fotós: Bódi Virág