“Büszke vagyok rá, hogy ennek a különleges kenyérnek évek óta én is részese lehetek, nemcsak mint adományozó, hanem mint gyűjtőpont is. Örömmel tölt el, hogy az országon belül is már évek óta Jász-Nagykun-Szolnok megye az, ahonnan a legtöbb búza adomány összegyűlik. Ez a megye, Magyarország szíve, nem a leggazdagabb vidékek közé tartozik, nincsenek 40 aranykoronás földek nincsenek átlagon felüli termésátlagok, de van szívünk és van összefogásunk, ezzel tűnünk ki az országból.
A program által a gazdák közti súrlódások megszűnnek a problémák kisimulnak, elkezdődik az összefogás, „Te mennyit viszel? Menjünk együtt, szóljunk még másnak is”….én ezt tapasztalom ilyenkor, ha nemes a cél akkor van és tud lenni összefogás.
Megfigyeltem ahogyan a gyűjtés alatt érkeznek a traktorok, pótkocsik, utánfutók, ilyenkor nem siet senki, ilyenkor a gazdák beszélgetnek, türelmesen várják ki a sorukat a mázsánál, ilyenkor jó látni az igazi gazdatársadalmi összefogást, ilyenkor jó részesének lenni e nemes célnak, ilyenkor is jó lenni Magyarnak!”

Szilágyi László

a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének alelnöke, Tiszaigar polgármestere, a Tiszaigari 2006 Mezőgazdasági Kft. és a TIGAR-MG Kft. ügyvezetője